12 Οκτωβρίου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr#Gothic_Social

12 Οκτωβρίου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2010:

Το FBI εισβάλλει σε δημοπρασία και κατάσχει καρτέλα με δακτυλικά αποτυπώματα του J.Lennon. Τα αποτυπώματα χρονολογούνται από το 1976, όταν ο Lennon είχε υποβάλλει αίτηση σε ένα αστυνομικό τμήμα στην Νέα Υόρκη, για μόνιμη παραμονή στις Η.Π.Α. (πράσινη κάρτα). Η τιμή εκκίνησης για την καρτέλα ήταν τα 100.000 δολάρια. Εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών που ερωτήθηκε για το θέμα απάντησε ότι «δεν ήταν επίσημο έγγραφο, αλλά ένα αντίγραφο του πρωτότυπου». «Αν τα αποτυπώματα ήταν οποιουδήποτε άλλου, τότε δεν θα ανακατευόταν κανένας. Το γεγονός είναι, ότι το FBI πιστεύει πως οτιδήποτε έχει σχέση με τον Lennon και την κυβέρνηση, δεν πρέπει να βρίσκεται στα χέρια των πολιτών».

2009:

Το «This Is It» του Michael Jackson έκανε την πρεμιέρα του παγκοσμίως στην επίσημη ιστοσελίδα του Τζάκσον, στις 12 Οκτωβρίου 2009. Το τραγούδι που ο κόσμος περίμενε, το This is it του Michael Jackson συζητήθηκε πάρα πολύ για έναν επιπλέον λόγο. Δεν ήταν καινούργιο. Ο jackson το είχε γράψει πριν χρόνια με τον Paul Anka. Το είχε τραγουδήσει μάλιστα και μια άγνωστη τραγουδίστρια η Safire πριν μερικά χρόνια. Για να γίνουν όλα αυτά γνωστά έπρεπε να παρέμβει ο Paul Anka που ίσως ήταν απο τους λίγους εν ζωή που ήξεραν όλη την ιστορία. Τελικά οι δικηγόροι του Michael Jackson αναγνώρισαν την συνιδιοκτησία των δικαιωμάτων του Anka και θα πάρει το 50% των εσόδων.

2003:

Ο Ραπερ 50 Cent παίρνει το σπίτι και τα πέντε τρόπαια για την οποία ήταν υποψήφιος στα World Music Awards, που πραγματοποιήθηκαν στο Μονακό. Οι Ρωσιδες Tatu μάζεψαν τρία βραβεία, ενώ η Norah Jones και Eminem δύο.

1998:

Κυκλοφορεί το δεύτερο album του βρετανικού alternative-rock συγκροτήματος Placebo με τίτλο «Without You I'm Nothing». Το album ήταν ευχάριστη έκπληξη για τους απανταχού alternative-rock fans. Δεν έφτασε πότε στο Νo 1 των charts, αρκέστηκε στο Νο 7 στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλιά και στο Νο 20 στης ΗΠΑ στα Heatseekers charts. Μέσα υπάρχουν μερικά από τα διασημότερα κομμάτι του συγκροτήματός, όπως το ομώνυμο «Without You I'm Nothing» (αργότερα το έκαναν ντουέτο με τον David Bοwie), το πλέον placebo-classic κομμάτι «Every me and every you», το «Pure morning» Κτλ

1978:

Ο Sid Vicious των Sex Pistols ανακαλύπτει νεκρή στο μπάνιο του ξενοδοχείου Chelsea στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης την σύντροφό του Nancy Spungen. Ο Vicious συνελήφθη και κατηγορήθηκε για φόνο. Λίγο αργότερα θα αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση εικοσιπέντε χιλιάδων δολαρίων.

1935:

Στις 12 Oκτωβρίου του 1935 γεννήθηκε ο Luciano Pavarotti, διάσημος Ιταλός τενόρος. Τραγούδησε στα μεγαλύτερα θέατρα (opera house) του κόσμου όπως La Scala, Metropolitan Opera, Vienna State Opera, σημαντικά έργα όπως τα «La Bohème», «La Fille du Régiment», «Aida», «Tosca», «Madama Butterfly» κ.α.

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press