20 Αυγούστου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr



















#Gothic_Social

20 Αυγούστου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2009:

Στο Νο.1 των Deutsche Alternative Charts βρίσκονται οι: VNV Nation με το «The Great Divide».

2000:

Ο Spiller πήγε στο Νο.1 του UK chart με το «Groovejet». Ο Ιταλός DJ και παραγωγός έκανε μίξη ενός παλιού κομματιού του 1970 το «Love Is You» του Carol Williams.

1994:

Στην κορυφή του Billboard 200 βρίσκεται το soundtrack της ταινίας κινουμένων σχεδίων The Lion King. Συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως οι Elton John, Jeremy Irons, Rowan Atkinson κ.α.

1988:

Κατά τη διάρκεια του Monsters of Rock Festival στο Καστλ Ντόνινγκτον της Αγγλίας όπου εμφανίστηκαν μεταξύ άλλων οι Iron Maiden, Kiss και Guns N Roses, σκοτώνονται δύο άνθρωποι. Μέχρι την ώρα που ανέβηκαν στην σκηνή οι Guns N Roses ο αριθμός των παρευρισκόμενων είχε φτάσει τους εκατό χιλιάδες. Παρά τις εκκλήσεις του τραγουδιστή του συγκροτήματος Axl Rose, να απομακρυνθεί το κοινό από την σκηνή, δύο θεατές καταπατήθηκαν μέχρι θανάτου. Τα ΜΜΕ κατηγόρησαν τους Guns N Roses για την τραγωδία, αναφέροντας πως το συγκρότημα συνέχισε να παίζει ακόμη και όταν οι συνθήκες είχαν γίνει επικίνδυνες για το κοινό. Η τελική αναφορά όμως για το περιστατικό του Ντόνινγκτον, η οποία κατατέθηκε από τον προϊστάμενο ασφαλείας, αναφέρει πως οι Guns N Roses δεν είχαν επίγνωση της έκτασης των γεγονότων, όμως σταμάτησαν αμέσως μόλις τους ζητήθηκε και προσπάθησαν να ηρεμήσουν το πλήθος.

1982:

Κυκλοφορεί το πρώτο album των Yazoo, το «Upstairs at Eric's» που περιέχει μέσα τη μεγάλη τους επιτυχία «Don't Go». Το συγκρότημα αποτελείται από τους Vince Clarke και Alison Moyet. Ο Vince Clarke ήταν ο βασικός συνθέτης του συγκροτήματος Depeche Mode, αλλά έφυγε από αυτό μετά την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ Speak & Spell το 1981. Η επίσημη δικαιολογία για την αποχώρηση του ήταν οι διαφωνίες του για την πορεία του γκρουπ. Εκείνος ήθελε να διατηρήσουν τους πιο ποπ ήχους που είχαν στο άλμπουμ τους ενώ οι υπόλοιποι θέλανε μια πιο dark κατεύθυνση την οποία όντως ακολούθησε το συγκρότημα μετά.

1973:

Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν το single «Angie».

1561:

Γεννιέται ο Ιταλός συνθέτης Jacopo Peri, ο οποίος από πολλούς θεωρείται ο εφευρέτης της όπερας.

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press