13 Ιανουάριου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr#Gothic_Social

13 Ιανουάριου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2005:

Mια έρευνα έδειξε ότι περισσότερα τραγούδια με αναφορές σε κάποιον καλλιτέχνη είχαν γραφτεί για τον Elvis Presley. Στον Elvis αναφέρονται πάνω από 220 τραγούδια όπως: «Graceland» από τον Paul Simon, «A Room At The Heartbreakhotel» από τους U2, το «Calling Elvis» των Dire Straits, το «Happy Birthday Elvis» του Loudon Wainwright III, το «There's A Guy Works Down The Chip Shop Swears He's Elvis» του Kirsty MacColl, το «I Saw Elvis in a UFO» του Ray Stevens, το «Elvis Has Left the Building» από τον Frank Zappa και το «My Dog Thinks I'm Elvis» από τον Ray Herndon.

2003:

Στην 30η τελετή απονομής των American Music Awards, ο Eminem είναι ο μεγάλος νικητής της βραδιάς. Συγκεκριμένα κερδίζει τα βραβεία «Pop/Rock Male Artist», «Favorite Pop/Rock Album», «Hip-Hop/R&B Male Artist», «Hip-Hop/R&B Album» και «Fan Choice's Award».

2000:

Κυκλοφορεί το «Welcome to Earth» των Apoptygma Berzerk, και σηματοδότη την έναρξη της Future-Pop εποχής, ένα συνδυασμό Electronic-Body-Music, Trance και Dark-Wave. Στο άλμπουμ υπάρχουν τα κομμάτια «Kathy's Song», «Eclipse», «Starsign» που αξία εκπροσωπούν το νέο είδος.

1978:

The Police ξεκινούν τις ηχογραφήσεις του πρώτου τους στούντιο άλμπουμ με τίτλο «Outlandos d'Amour». Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 2 Νοεμβρίου του 1978. Αρχικά δεν γνώρισε επιτυχία λόγω της μη προβολής του από τα ΜΜΕ, ιδιαίτερα από το BBC. Τα τραγούδια «Roxanne» και «Can't Stand Losing You» ήταν στην μαύρη λίστα του καναλιού, το πρώτο για την θεματολογία του στίχου του και το δεύτερο που λογοκρίθηκε λόγω του εξώφυλλου του single το οποίο δείχνει έναν άντρα με μια θηλιά στο λαιμό να στέκεται πάνω σε ένα κομμάτι πάγου, περιμένοντας να λιώσει. Παρόλα αυτά τα τραγούδια αλλά και το άλμπουμ γνώρισαν μεγάλη επιτυχία.

1962:

Το τραγούδι του Chubby Checker με τίτλο «The Twist» βρίσκεται στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100. Η πρώτη εκτέλεση ανήκει στους Hank Ballard and The Midnighters (1959)

1854:

Ο Anthony Faas καταθέτει και κατοχυρώνει στην Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνιας των ΗΠΑ, την πατέντα Pa. No. 11,062 για το μουσικό όργανο ακορντεόν.

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press