18 Μαρτίου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr#Gothic_Social

18 Μαρτίου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2014:

Μία ιδιόμορφη καμπάνια έχει ξεκινήσει στη Μεγάλη Βρετανία μέσω Facebook.
Η συγκεκριμένη καμπάνια είχε ως σκοπό την αναγνώριση του heavy metal ως...θρησκεία, με αφορμή την απογραφή πληθυσμού που θα γίνει στη Μεγάλη Βρετανία. Η καμπάνια, που αριθμούσε 35.000 fans, έχει εμπνευστεί από την προηγούμενη απογραφή στο «νησί», η οποία είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις λόγω της ύπαρξης ερώτησης για τη θρησκεία, που αρκετός κόσμος διακωμώδησε, με αποτέλεσμα οι Jedi (!) να αναδειχθούν ως η τέταρτη δημοφιλέστερη θρησκεία. Υποστηρικτής αυτής της χιουμοριστικής προσπάθειας δήλωσε και ο frontman των Saxon, Biff Byford.

2011:

Τραυματίες σε συναυλία των OMD από πτώση γερανού κάμερας. Τέσσερις άνθρωποι χτύπησαν αρκετά σοβαρά ώστε να διακομιστούν σε νοσοκομείο αλλά ευτυχώς χωρίς θανατηφόρα τραύματα σε συναυλία των OMD την Παρασκευή το βράδυ (18/3) στο Austin του Texas. Η μπάντα εμφανιζόταν στη σκηνή του Stubbs και στα πλαίσια του φεστιβάλ SXSW (όπου συμμετείχαν μεταξύ άλλων και οι Bright Eyes την επόμενη μέρα).

2002:

Μπαίνουν στο Rock and Roll Hall of Fame οι Ramones.

1994:

Τέσσερα πιστόλια και εικοσιπέντε κουτιά σφαίρες κατασχέθηκαν από το σπίτι του τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Cobain ύστερα από τηλεφώνημα στην αστυνομία της γυναίκας του Courtney Love, η οποία φοβήθηκε μην αυτοκτονήσει… Ο Cobain εξήγησε στις αρχές πως δεν είχε καμία διάθεση να αυτοκτονήσει. Η αστυνομία κατέγραψε στην έκθεση της το συμβάν ως «βίαιη κατάσταση με φόβο αυτοκτονίας».

1994:

Κυκλοφορεί σε maxi-single το «Think About the Way» του Ice Mc, μια από τις μεγαλύτερες euro-dance επιτυχίες της δεκαετίας του 90, σε μουσική του Ιταλού παραγωγού Roberto Zanetti (Robyx) τραγουδιστή του 80s συγκροτήματος Savage. Παρολα αυτά δεν κατάφερε να φτάσει πότε στο Νο1, άλλα είναι ένα από τα πιο πολυακουσμένα και πολύ-μιξαρισμενα dance κομμάτια όλων των εποχών.

1978:

Οι Bee Gees είχαν τρία δικά τους κομμάτια στο Top 3 των ΗΠΑ, από το album τους . Στο Νο.1 το «Night Fever», στο Νο.2 το «(Love is) Thicker Than Water», και στο Νο.3 το «Emotion».

1902:

ο Ιταλός τενόρος, Ενρίκο Καρούζο, γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης, που η φωνή του αποτυπώνεται σε δίσκο γραμμόφωνου

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press