14 Αυγούστου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr#Gothic_Social

14 Αυγούστου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2016:

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Public Image Ltd. στο Santiago της Χιλής στης 14 Αυγούστου, ένας οπαδός πέταξε ένα μπουκάλι στον John Lydon, το οποίο προσγειώθηκε στο πρόσωπο του, «ανοίγοντας» το και γεμίζοντας τον με αίματα.
Αφού πήρε μερικές ανάσες, ανακοίνωσε στο κοινό πως η συναυλία δε θα διακοπεί. Ο Lydon έσπευσε να προστατεύσει τον άνθρωπο που του πέταξε το μπουκάλι από αγανακτισμένους οπαδούς που «ήθελαν να του δώσουν ένα μάθημα».

2005:

Η Faith Hill ήταν στο Νο.1 ΗΠΑ με το «Fireflies».

1995:

Οι Foo Fighters έκαναν το τηλεοπτικό τους ντεμπούτο στο The Late Show με τον David Letterman, και παίζοντας το τελευταίο τους single «This Is A Call».

1993:

Ανεβαίνει στα Top το πρώτο του solo single του Freddie Mercury, δυο χρόνια μετά το θάνατο του, και ανεβαίνει στο Νο.1 του Ηνωμένου Βασιλείου, είναι το single «Living On My Own». Το τραγούδι είχε κάνει μικρή επιτυχία το 1985 όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Στην version του 1993 το τραγούδι είχε αποκτήσει techno ήχο.

1988:

H πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή του Jeronimo Groovy, παρόλο που πειρατικά είχε ξεκινήσει αρχικά στα μεσαία κύματα από το 1966. Στις 14 Αυγούστου 1988 ξεκινάει να εκπέμπει στους 88.9 MHz και αποτελεί τον μόνο πρώην ερασιτεχνικό σταθμό που παίρνει άδεια για να εκπέμψει στα ερτζιανά των FM. Θα είναι για πολλά χρόνια ο ελληνικός ραδιοσταθμός με την μεγαλύτερη ακροαματικότητα, ιδικά στο νεανικό κοινό. Λόγω οικονομικών δυσκολιών και μονοπωλείου, το Σεπτέμβριο του 2005, ο ραδιοφωνικός σταθμός έκλεισε. Το όνομα του σταθμού, παρέμεινε στους ιθύνοντές του, ενώ η συχνότητα πουλήθηκε στον όμιλο ενημέρωσης του ΣΚΑΪ.

1971:

The Who κυκλοφόρησε το πέμπτο στούντιο άλμπουμ τους «Who's Next».

1956:

Πεθαίνει ο Γερμανός δραματουργός, σκηνοθέτης και ποιητής Bertolt Brecht.

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press