25 Ιανουάριου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr#Gothic_Social

25 Ιανουάριου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2015:

Πεθαίνει ο Έλληνας τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, ο οποίος πούλησε πάνω από 60 εκατομμύρια άλμπουμ σε όλο τον κόσμο, πέθανε 68 ετών σε νοσοκομείο της Αθήνας. Στη δεκαετία του 1970 ήταν μέλος των «Aphrodite's Child» ένα progressive rock συγκρότημα που μέλος του επίσης ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου. Έγινε γνωστός για σόλο επιτυχίες του στη δεκαετία του 1970 και του 80, όπως τα «Forever and Ever, Goodbye» και «Quand je t'aime».

1987:

Λίγο καιρό πριν την εμφάνιση στην Ελλάδα των πρώτων ιδιωτικών (μη κρατικών) ραδιοσταθμών, βγαίνει στον αέρα ο «Πειρατής» στους 92,25 με επικεφαλή τον Αλέξανδρο Γιώτη που εκπροσωπεί και την «Ελεύθερη Ομοσπονδία Ελεύθερων Σταθμών». Καλή μουσική, διακηρύξεις περί «εναλλακτικής ραδιοφωνίας» και εκπομπές οινολογίας με ειδικούς οινολόγους να κάνουν αναλύσεις.

1986:

Το νορβηγικό συγκρότημα A-Ha ήταν στο Νο.1 του Ηνωμένου Βασιλείου με το «The Sun Always Shines On TV». Γίνετε το πρώτο νορβηγικό συγκρότημα που σκοράρει ένα στο No.1 των UK charts.

1977:

Το Βρετανικό συγκρότημα The Clash υπογράφει συμβόλαιο με την δισκογραφική εταιρεία CBS Records για εκατό χιλιάδες λίρες. Το ποσό θεωρείται πολύ μεγάλο αν φανταστεί κανείς πως το συγκρότημα είχε πραγματοποιήσει καμιά τριανταριά συναυλίες όλες κι όλες, χωρίς καν να είναι το πρώτο όνομα. Οι φανατικοί της punk τους κατηγορούν ότι πουλήθηκαν. Χρόνια αργότερα συνεργάτης του συγκροτήματος (αφού είχαν γίνει μεγάλο όνομα) υποστήριξε πως εκείνο το συμβόλαιο πρέπει να είναι παράδειγμα προς αποφυγή.

1973:

Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 είναι το τραγούδι «Superstition» του Stevie Wonder. Είναι το πρώτο τραγούδι του καλλιτέχνη που φτάνει στην κορυφή ύστερα από εννέα χρόνια. Στη δεύτερη θέση ακολουθεί το τραγούδι «You Are So Vain» της Carly Simon, ενώ στην τρίτη θέση το «Crocodile Rock» του Elton John.

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press