13 Φεβρουάριου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr#Gothic_Social

13 Φεβρουάριου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2014:

Ένα άρθρο του AUX.TV που ανατρέπει αρκετά απ όσα ξέραμε ως τώρα για τη βιομηχανία του μουσικού streaming... «Δεν χρειάζεται να σας πω ότι τα κέρδη της μουσικής βιομηχανίας είναι τα τελευταία χρόνια αρκετά πεσμένα. [..] Το Spotify, η κυρίαρχη πηγή streaming μουσικής στις ΗΠΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, διανέμει στους καλλιτέχνες σε μικρές δόσεις το 70% των εσόδων τους για τα δικαιώματα, και ενώ ο αριθμός φαίνεται υψηλός, σκεφτείτε το εξής: κάθε φορά που κάποιος πατάει «Play» σε ένα τραγούδι, πληρώνει τον καλλιτέχνη κάτι μεταξύ στο 1/6 και το ένα 1/8 ενός σεντ. Στατιστικά δηλαδή, θα πρέπει να «παίξουν» περίπου 50.000 φορές κομμάτια ενός καλλιτέχνη, για να πάρει όσα έσοδα θα αντιστοιχούν από την πώληση ενός ολόκληρου άλμπουμ!!..».

2012:

Η Adele κέρδισε έξι κατηγορίες στα Grammy Awards. Με τα τραγούδια «Rolling In the Deep» (Best Song Of The Year), «Someone Like You» (Βραβείο Καλύτερου βρετανικού σινγκλ) συν αρκετές διακρίσεις ακόμα για το album της ΄21΄.

2008:

Ένας fan έδωσε $ 3.000 (£ 1.500) για ένα σουτιέν, το οποίο φόρεσε η Shakira στην περιοδεία της «Oral Fixation» του 2007.

2005:

Οι αναγνώστες της εφημερίδας του Ηνωμένου Βασίλειου «The Sun» ψήφισαν το «Careless Whisper» του George Michael ως τη μεγαλύτερη βρετανική pop επιτυχία τα τελευταία 25 χρόνια, οι Oasis ήρθαν δεύτεροι με το «Wonderwall» και η Kate Bush τρίτη με το «Wuthering Heights».

1996:

Οι Take That διαλύονται, το Pop συγκρότημα είχε βγάλει 7 singles και 2 άλμπουμ στο Νο.1.

1993:

Το ολλανδικό dance συγκρότημα 2 Unlimited ανεβαίνει για 5 εβδομάδες στο Νο.1 του Ηνωμένου Βασιλείου με το single «No Limit». Μία από τις πιο επιτυχημένες euro-dance παραγωγές της δεκαετίας του 1990, που σκόραρε για 11 διαδοχικές εβδομάδες στο Top 20.

1974:

O David Bowie αρνείται σε μία ομάδα υπέρ των ελευθερίων των Gay να συνθέσει των πρώτο εθνικό ύμνο για τους Gay όλου του κόσμου.

1970:

Γεννιέται το Heavy Metal. To 1968 οι τέσσερεις νεαροί του Μπέρμινχαμ σχημάτισαν τους Earth, που έπαιζαν jazz-blues με όχι και πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία. Γι'αυτό το λόγο ο Tony Iommi δέχεται τη θέση του κιθαρίστα πους Jethro Tull. Η «στρατιωτική» δομή και λειτουργία του συγκροτήματος ήταν κάτι νέο γι’ αυτόν. Λίγο μετά τη συμμετοχή των Jethro Tull ο lommi επιστρέφει στους στο παλιό του συγκρότημα. Η εμπειρία του με τους Jethro Tull υπήρξε σημαντική και του έδειξε τον δρόμο που έπρεπε να πάρουν μαζί με τους Ozzy Osbourne, Geezer Butler και Bill Ward για να αναδειχθούν. Τον Αύγουστο του 1969, μετονομάστηκαν σε Black Sabbath επηρεασμένοι από την ομώνυμη ταινία τρόμου του Μάριο Μπάβα, η χρήση σατανιστικών συμβόλων και αναφορών είχε να κάνει περισσότερο με τη διάθεση για επιτυχία παρά με προσωπικές πεποιθήσεις. To heavy metal είχε γεννηθεί!. Το πρώτο τους ομώνυμο Album σαν Black Sabbath κυκλοφόρησε 13 Φεβρουαρίου του 1970.

1969:

Ο Bob Dylan ηχογραφεί το «Lay, Lady, Lay», στο Columbia Recording Studios στο Nashville, Tennessee. Γράφτηκε αρχικά για το soundtrack της ταινίας Midnight Cowboy, αλλά δεν υποβλήθηκε εγκαίρως για να συμπεριληφθούν στο τελικό φιλμ. Το τραγούδι έχει διασκευαστεί από πολλούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα, όπως τους Byrds, Ramblin Jack Elliott, The Everly Brothers, Neil Diamond, Melanie, The Isley Brothers, Duran Duran, Hoyt Axton, Ministry και Isaac Hayes, μεταξύ άλλων.

1961:

Ο Φρανκ Σινάτρα ξεκίνησε τη δική του δισκογραφική, Reprise Records, προκειμένου να έχει όλη την καλλιτεχνική ελευθερία για τις ηχογραφήσεις του.

1883:

Πεθαίνει ο Richard Wagner, Γερμανός συνθέτης και μαέστρος. Είναι κυρίως γνωστός για τις όπερες του, για τις οποίες έγραφε και τη μουσική και το libretto.

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press