21 Ιανουάριου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr#Gothic_Social

21 Ιανουάριου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2016:

Οι πωλήσεις παλαιών άλμπουμ ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία εκείνες των καινούργιων στις ΗΠΑ. Κυκλοφορίες άνω των 18 μηνών, ξεπέρασαν εκείνες των νέων, κάτι που δείχνει το τεράστιο πρόβλημα αξιοπιστίας των νέων μουσικών σχημάτων και σταρ στην Αμερική.

2012:

Η Adele είναι στο Νο.1 του Top των ΗΠΑ με το δεύτερο studio album της «21».

2004:

Κυκλοφορεί το «Ding Dong Song» ή αλλιώς γνωστό σαν «you touch my tralala» του Σουηδού καλλιτέχνη Günther, ένα μπιτάτο κομμάτι γεμάτο υπονοούμενα. Το τραγούδι κέρδισε τη μεγάλη δημοτικότητα στο YouTube. Για παράδειγμα ένα από τα πιο δημοφιλή fan-made βίντεο δείχνε στρατιώτες των ΗΠΑ στο Ιράκ να χορεύουν το τραγούδι.

1984:

Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκονται οι Yes και το τραγούδι «Owner Of A Lonely Heart».

1983:

Κυκλοφορεί το «Sweet Dreams (Are Made of This)» των Eurythmics σε single, με το οποίο ήρθε η μεγάλη επιτυχία για το συγκρότημα. Το άλμπουμ που ακολούθησε «έδωσε» πολλές και μεγάλες επιτυχίες, συνοδευόμενες από το video clips που χρηματοδότησαν οι ίδιοι και τη Lennox να πρωταγωνιστεί σ’αυτά με τον αέρα ενός επαγγελματία. Το «Sweet Dreams» δεν κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των UK chart σε αντίθεση με τα chart των USA, το ακολουθούν τα «Love Is A Strange», «Who’s That Girl» και το «Right By Your Side».

1978:

Το soundtrack της ταινίας «The Saturday Night Fever» (Bee Gees) βρίσκεται στη θέση Νο1 του Billboard 200. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το άλμπουμ του Rod Stewart με τίτλο «Foot Loose & Fancy Free».

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press