10 Σεπτεμβρίου - Σαν σήμερα στη μουσική - Gothic.gr#Gothic_Social

10 Σεπτεμβρίου - Σαν σήμερα στη μουσική

thumbnail


2011:

Στο Νο.1 των UK single charts βρίσκονται οι Example με το «Stay Awake».

2009:

Μια φυσαρμόνικα που ανήκει Bob Dylan πωλήθηκε για £ 2,700 σε δημοπρασία στο Norfolk της Αγγλίας.

1994:

Οι REM ήταν στο Νο.9 του Ηνωμένου Βασιλείου με το single «What's The Frequency Kenneth».

1991:

Οι Nirvana κυκλοφορούν στις ΗΠΑ το single «Smells Like Teen Spirit». Η απρόσμενη επιτυχία του «Smells Like Teen Spirit» στα τέλη του 1991, ανέβασε το album τους Nevermind στην κορυφή των charts στις αρχές του 1992.

1988:

Το «Sweet Child O Mine» των Guns N Roses ανεβαίνει στο #1 των Charts.

1983:

Ο πρώην κιθαρίστας του Stevie Wonder, Michael Sembello, ξεκίνησε να ανεβένει στα singles chart των ΗΠΑ φτάνοντας τελικά στο Νο.1 με το «Maniac». Το κομμάτι βρισκόταν στο soundtrack της ταινίας «Flashdance».

1971:

δημιουργούνται οι Kraftwerk. Γύρω στα τέλη της δεκαετίας του 60 η γερμανική μουσική σκηνή είχε αρχίσει να δημιουργεί ένα πρωτοφανές (για τα παγκόσμια δεδομένα της εποχής) κίνημα που γινόταν αποδεκτό και από τους μη γερμανόφωνους, παρ» ότι δεν ήταν στηριγμένο στην κραταιά αγγλική και αμερικανική σκηνή. Οι περισσότεροι μουσικοί ήταν άνθρωποι σπουδαγμένοι στα μουσικά σχολεία της χώρας, όπου ένα συγκρότημα μπορούσε να σχηματιστεί εν μία νυκτί. Ετσι ακριβώς ο Florian Schneider και ο Ralf Mutter δημιούργησαν ένα βραχύβιο συγκρότημα με το όνομα Organisation. Με την αυγή της νέας δεκαετίας οι δύο αυτοί μουσικοί αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία δημιουργώντας τον πιο φημισμένο ήχο «της νέας εποχής». Οι Kraftwerk ξεπέρασαν τα μέχρι τότε γνωστά στάνταρ της «νεανικής» μουσικής και δημιούργησαν ένα ιδίωμα που ήταν εξίσου κοντά στο rock αλλά και στην κλασική μουσική.
Οι Kraftwerk επηρέασαν το σύνολο των μουσικών που χρησιμοποιούν συνθεσάιζερ, και δίσκοι τους όπως το «Trans Europe Express», το «Radioactivity» και φυσικά το «Autobahn», επηρέασαν μουσικά ρεύματα όπως τα EBM, το Techno, το Electro Funk, το Industrial, την ποπ μουσική της δεκαετίας του 1980 και του 1990 γενικώς, επίσης μουσικές τους συνθέσεις έγιναν αντικείμενο sampling αρκετές φορές.

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press