#Gothic_Social

VNV Nation - Αφιέρωμα

thumbnail
Μεγάλο αφιέρωμα στους VNV Nation
 
Μεγάλο αφιέρωμα στους VNV Nation
 
    Gothic.gr 

Η λέξη VNV στο όνομα τους σημαίνει «Victory, not Vengeance», σύμφωνα με το σύνθημά τους «οι άνθρωποι πρέπει να μοχθούν να πετύχουν το σκοπό τους, και όχι να κάθονται μέσα στη θλίψη τους»

Πέρα από την όποια φιλοσοφία μπορεί να κρύβει ο τίτλος αυτός, το ιρλανδικό/βρεττανικό δίδυμο, Ronan Harris - Mark Jackson κατάφερε να πετύχει την προσωπική του νίκη στο χώρο της electro-industrial σκηνής.
Οργισμένα  beat, ξεσηκωτικές μελωδίες, στίχοι ανήσυχοι και καλά δουλεμένοι. Επηρεασμένοι από συγκροτήματα, όπως οι Kraftwerk και από κλασικά ηλεκτρονικά σχήματα της δεκαετίας του 80 και τον αρχών τον 90ς, ωστόσο κατάφεραν να περάσουν στα album τους το δικό τους ιδιαίτερο στυλ. Είναι αυτοί που μαζί με τους Apoptygma Berzerk, οριοθέτησαν στη δεκαετία του 2000 τον όρο 'Future-Pop'



Το 'σκληροπυρηνικό' ντεμπούτο τους 'Praise the Fallen', καλλιέργησε το έδαφος γι'αυτό  που θα ακολουθούσε.
Με το σκοτεινό 'Εmpires' θα αναδειχθούν σε μεγάλο συγκρότημα στο χώρο του electro-industrial, ενώ με το αlbum 'Future Perfect' (2002) θα αποδείξουν την αφοσίωσή τους στο σκληρό ήχο, παρουσιάζουν και πολλά στοιχεία trance (π.χ. κομμάτι electronaut) χωρίς να παρασύρονται σε πιο εύκολες μουσικές συνταγές, ενώ το Beloved θα γίνει σίγουρα ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια τους.

Το 'Illusion' από το album Judgement, μια απο τις πιο δυνατές μπαλάντες τους, είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Σόφι Λάνκαστερ, που έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης λόγο της εξωτερικής της εμφάνισης, και ξυλοκοπήθηκε στο φεστιβάλ εναλλακτικής ηλεκτρονικής μουσικής 'Infest', στο Μπράντφορντ της Μεγάλης Βρετανίας το ίδιο έτος (Υπόθεση Σόφι Λάνκαστερ)

Έχουν υπογράψει πολλά επιτυχημένα Remix για συγκροτήματα όπως Apoptygma Berzerk, Within Temptation, Suicide Commando, DAF, Das Ich, Joakim Witt, Boytronic, De/Vision, Mindless Self Indulgence, Combichrist, AFI.
Δείτε εδώ τη λίστα με τα καλύτερα remix τους


Δισκογραφία:
  • Advance and Follow (1995) CD Album
  • Praise the Fallen (1998) CD Album
  • Empires (1999) CD Album
  • Buring Empires (2000) CD Album. Το remix album του 'Empires'
  • Futureperfect (2002) CD Album
  • PastPerfect (2013) Live DVD
  • Matter And Form (2005) CD Album
  • Judgement (2007) CD Album
  • Reformation 01 (2009) Live CD, DVD & Remix
  • Of Faith, Power and Glory (2009) CD Album
  • Automatic (2011) CD Album
  • Transnational (2013) CD Album

Τα καλύτερα album των VNV Nation όπως ψηφίστηκαν στο Facebook:



Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press