#Gothic_Social

Giger: Ένα Bar βγαλμένο μέσα από τις ταινίες Alien!

thumbnail

Μικρό αφιέρωμα στον Giger Bar, το περίφημο Skeleton Bar στην Ελβετία!
 

Το περίφημο «Skeleton bar» γνωστο σαν Giger Bar (H.R. Giger Museum Bar) από το όνομα του δημιουργού του H.R. Giger, βρίσκεται στην πόλη Gruyere της Ελβετίας και θυμίζει περισσότερο… οστεοφυλάκιο παρά μπαρ! Εμπνευστής του είναι ο διάσημος Hans Rudi Giger (HR Giger) (R.I.P. 12/05/2014), ο οποίος είναι γνωστός από την ταινία «Alien», που του χάρισε το Όσκαρ στην κατηγορία των ειδικών εφέ.


 
Η ψυχεδελική τέχνη του Giger είναι εμφανής σε όλα τα σημεία του «Skeleton bar», καθώς διάφορα οστά και κρανία κοσμούν το εσωτερικό του, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα… θρίλερ! Αυτός, βέβαια, ήταν και ο αρχικός σκοπός του σχεδιαστή, ο οποίος θέλησε να αποδώσει με τον καλύτερο τρόπο ένα περιβάλλον βγαλμένο από ταινία τρόμου!


Γιγαντιαίες κατασκευές εν είδει ανθρώπινων οστών σχηματίζουν το μπαρ και τη σάλα του καταστήματος, ενώ μικρά και μεγαλύτερα σε μέγεθος μηχανικά κρανία κινούνται διαρκώς σε dance ρυθμούς. Άλλωστε ο Giger ήταν γνωστός για τις εντυπωσιακές δημιουργίες του στο Χόλιγουντ, συνθέτοντας από τις πλέον αληθοφανείς σκηνές τρόμου στον κινηματογράφο.


Τα εκκεντρικά και πολύ ατμοσφαιρικά αυτά μπαρ είναι διακοσμημένα με την ίδια σκοτεινή και κλειστοφοβική αισθητική της ταινίας Alien. Από τις καρέκλες που μοιάζουν με την αγκαλιά του ίδιου του Alien, μέχρι τους τοίχους που παραπέμπουν στον τάφο που οι ταξιδιώτες της ταινίας έρχονται αντιμέτωποι με τους δαίμονές τους, τα Giger Bar, όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι ιδανικά για παιδιά...
Η ατμόσφαιρα και η διακόσμηση είναι ονειρική (ή καλύτερα εφιαλτική), με τις τεράστιες σπονδυλικές στήλες να γίνονται η «πλάτη» στις καρέκλες και τα κόκκαλα να βρίσκονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του χώρου.


Ο φωτισμός, η μουσική αλλά και η «ψυχρή» και «σκοτεινή» ατμόσφαιρα στο μπαρ ολοκληρώνουν το «τρομακτικό» σκηνικό, που σε προκαλεί να απολαύσεις το ποτό σου με καλή παρέα! Γιατί σίγουρα ένας σκελετός… θα σου κλείσει το μάτι κατά τη διάρκεια της βραδιάς!Μικρό αφιέρωμα στον Hans Rudi Giger

Η αισθητική του Giger αποτυπώθηκε το 1977, με το βιβλίο Necronomicon, που άνοιξε το δίαυλο επικοινωνίας με το Hollywood λόγο του ότι έπεσε στα χέρια του Ridley Scott, που γύριζε μια μικρή ταινία τρόμου ονόματι Alien. Αναζητώντας την κατάλληλη εικόνα για το εξωγήινο πλάσμα, διαπίστωσε ότι τα σκίτσα του Ελβετού καλλιτέχνη ήταν αρκετά εφιαλτικά και αξιομημόνευτα.

Στα χρόνια που ακολούθησαν ασχολήθηκε και με άλλα φιλμ, κάνοντας σχέδια για τα Poltergeist II, Species, Batman Forever (για το Batmobile αλλά δε χρησιμοποιήθηκέ τελικά ποτέ) τέλος έδωσε τα «φώτα» του στον Prometheus του Ridley Scott το 2012, Αμέσως μετά ξεκίνησε ένα δεύτερο κύκλο ενασχόλησης με το Alien, ο οποίος έμεινε ανοιχτός....

Έκανε και αρκετά εξοφιλά για μουσικά album οπός τα:
Brain Salad Surgery” - Emerson, Lake and Palmer (1973)
Koo Koo”, Debbie Harry (των Blondie) (1981) (ένα από τα χαρακτηριστικότερα εξώφυλλα στην ιστορία της μουσικής)
Frankenchrist”, Dead Kennedys, για το συγκεκριμένο album έγινε χρήση στο Promotion, του πίνακα του με τίτλο "Penis Landscape" και προκάλεσε μπελάδες στο συγροτημα.
Mega Therion”, Celtic Frost (1985)
“Atomic Playboys”, Steven Stevens (1989)
“Hallucinations”, Astrocity (1990)
και άλλα.Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press