#Gothic_Social

10 τραγούδια για να μυηθείς στον κόσμο των Diary Of Dreams

thumbnail Oι "Diary Of Dreams" αποτελούν σχεδόν το προσωπικό project του Γερμανού μουσικού Adrian Hates. Eίναι ένα απ’ τα πιο αναγνωρισμένα συγκροτήματα της Goth / Darkwave μουσικής σκηνής. Μετρούν αρκετά χρόνια μουσικής πορείας, απ’ την πρώτη κυκλοφορία τους το 1994 ("Cholymelan").

Ιστορία:
Ο Adrian Hates ίδρυσε τους Diary of Dreams στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (διετέλεσε και για ένα φεγγάρι μπασίστας στους Garden Of Delight), παίρνοντας το όνομα από μια απ’ τις πρώιμες συνθέσεις του. Αρχικά, ξεκίνησε ως ένα σόλο project χωρίς την χρήση synthesizer. Ο λόγος για τον οποίο η μουσική του πήρε άλλη τροπή στη πορεία, θα μπορούσε να προκύψει από το γεγονός ότι ο Adrian μεγάλωσε ακούγοντας κλασσικούς συνθέτες, όπως ο Μπετόβεν, ο Μότσαρτ, ο Βιβάλντι και άλλοι, έχοντας ουσιαστικά ελάχιστη επαφή με τη σύγχρονη μουσική. Αυτός ήταν ίσως ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες όσον αφορά την μετέπειτα εξέλιξη των συνθέσεών του.
Οι κύριες πηγές έμπνευσής του προέρχονται απ’ τα ίδια τα όνειρά του. Και έτσι οι στίχοι του είναι... ένα «Ημερολόγιο των Ονείρων» (Diary Of Dreams). Ένα αναπόσπαστο και εξαιρετικά σημαντικό μέρος της δημιουργικότητας των Diary Of Dreams είναι οι στίχοι τους, στίχοι γεμάτοι από αλληγορίες και συμβολισμούς.

Δισκογραφία:
To 1994 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ, με τίτλο "Cholymelan", το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές δείχνοντας, αν και πρώϊμα, ότι επρόκειτο για μια μπάντα που θα έχει ανοδική πορεία μέσα στα χρόνια. O Adrian κάνει τη δική του δισκογραφική υπό το όνομα Accession Records και κυκλοφορεί μια σειρά άλμπουμ κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, δημιουργώντας έτσι ένα πιστό fanbase.
2 χρόνια αργότερα ακολουθεί το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο "End Of Flowers", το οποίο χαρακτηρίζει η έντονη παρουσία σκοτεινής electro σύνθεσης, σε συνδυασμό πάντα με την μαγευτική φωνή του Adrian.
Το 1997, κυκλοφορεί το "Bird Without Wings" ένα άλμπουμ που τα έχει όλα! Από αργές μελαγχολικές μπαλάντες μέχρι electro-dance μελωδίες.
Συνεχόμενα άλμπουμ ακολουθούν σχεδόν κάθε χρόνο, (το "Psychoma?" (1998), το "One Of 18 Angels" (2000), το "Freak Perfume" (2002), το "PaniK Manifesto" (2002), και το "Nigredo" (2004) και πάει λέγοντας)
 

10 τραγούδια για να μυηθείς στον κόσμο των Diary Of Dreams

Στο Top10 δίνω έμφαση ξεκινόνω αρχικά από τα πιο δυνατά κομμάτια των Diary, και καταλήγοντας (στα τελευταία) σε μπαλάντες. Αν κάποιος δεν έχει ξανακούσει Diary Of Dreams θα του πρότεινα τα παρακάτω με αυτή τη σειρά:
 
1. Chemicals
από το album One of 18 Angels (2000)
Είναι ένα από τα γνωστότερα κομμάτια τους, η διάρκεια του είναι 5:51 και αν σε κάποιον αρέσει Chemicals, τότε ανοίγει ο δρόμος να ακούσει και άλλα των Diary Of dreams
 
2. Butterfly Dance
από το album One of 18 Angels (2000)
Ένα από τα μεγαλύτερα Hit τους, γενικά το album One of 18 Angels έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνουν γνωστοί σαν συγκρότημα
 
3. Never Freeze
από το album Psychoma? (1998)
Μελωδικό, συναισθηματικό και σκοτεινό, ίσως ο ορισμός του Electro-Goth 
 
4. The Plague
από το album Nekrolog 43 (2007)
Ένα δυνατό κομμάτι, αναλαμπή μέσα στα μελαγχολικά και χαμηλών τόνων κομμάτια τους, τα οποία είναι και η πλειοψηφία σε κάθε album τους
 
5. Retaliation
από το album End Of Flowers (1996)
Άλλο ένα καλό κομμάτι από την πρώτη περίοδο τους, τα 90s
 
6. The Curse
από το album από το album Freak Perfume (2002)
Άλλο ένα από τα δυνατότερα τους
 
7. The Wedding
από το album από το album (if) (2009)
 
8. Wild
από το album από το album Psychoma? (1998)
Electro-Goth με ενδιαφέροντα κιθαριστικά στοιχεία. Μιας και το αφιέρωμα ξεκινάει με τα πιο "δυνατά" κομμάτια του συγκροτήματος και καταλήγει σε αυτά που έχουν πιο αργό τέμπο, εδώ ακούτε κάτι το ενδιάμεσο
​​​​​​​
 
9. She And Her Darkness
από το album από το album Freak Perfume (2002)
​​​​​​​
 
10. Tears Of Laughter
από το album από το album End of Flowers (1996)
​​​​​​​
 
+ 3 για να συμπληρωθεί η λίστα με τις μπαλάντες:
The Colors of Grey
Echo In Me
Undividabl


Δισκογραφία :
(1994) "Cholymelan"
(1996) "End of Flowers" 
(1997) "Bird Without Wings" 
(1998) "Psychoma" 
(1999) "Moments of Bloom" 
(2000) "One of 18 Angels" 
(2001) "O' Brother Sleep" (single) 
(2002) "PaniK Manifesto" (EP)
(2002) "Freak perfume" 
(2002) "AmoK" (single)
(2003) "Dream Collector" (compilation album)
(2004) "Nigredo" 
(2004) "Giftraum" (single)
(2005) "Alive" (live)
(2005) "Menschfeind" (EP)
(2006) "Nine in Numbers" (DVD) 
(2007) "Nekrolog 43" 
(2007) "The Plague" (single) 
(2009) "(if)" 
(2009) "King of Nowhere" (single) 
(2011) "Ego:X" 
(2012) "Dream Collector II" (compilation)
(2012) "Τhe Anatomy of Silence"  (acoustic) 
(2014) "Elegies in Darkness" 
(2015) "Grau im Licht" 
(2016) "reLive" (live)
​​​​​​​
NickNors για το Gorhic.gr

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press