#Gothic_Social

Δέκα υπερεκτιμημένες rock μπάντες που ακούστηκαν περισσότερο απ ότι θα πρεπε

thumbnail

Η ανελέητη αποκαθήλωση των ιερών τεράτων της μουσικής 

 
Κριτικέ τέχνης που απειλείσαι με συμβόλαια θανάτου, Fashion Victim της μουσικής που βρήκες το νόημα της ζωής στην νέα εναλλακτική κουλτούρα, καφενόβιε που υψώνεις τον τόνο της φωνής σου γιατί τολμήσαμε να σου θίξουμε τους αμφιβόλου ποιότητας οργανοπαίχτες που έκαναν Live χθες στο "Mitsos Harley Club", facebook tard που καταδιώκεις τους "ασχαιτους".

Ναι, σ’εσένα μιλάω. Συνέχισε να υπάρχεις για να τροφοδοτείς αφιερώματα σαν αυτό.
 

Η απομυθοποίηση μιας μπάντας που «έχει αφήσει ιστορία», δεν είναι πάντα εύκολο πράγμα, όχι λόγο του κλισέ «δεν είναι όλες οι μουσικές για όλα τα αυτιά», αλλά γιατί θα πρέπει η μουσική να "ξεγυμνωθεί" άπω το Lifestyle και το Hype με την όποια την έχουν φορτώσει managers, έντυπα και fans. Προφανώς υπάρχουν και μπάντες πολύ χειρότερες από αυτές που θα βρείτε σε αυτό το αφιέρωμα, αλλά να έχετε στα υπόψιν, μιλάμε για μπάντες που αγαπήθηκαν και ακούστηκαν πολύ περισσότερο απ'όσο θα πρεπε, και όχι για μπάντες που "ειναι για τα μπάζα".

 

Τα παρακάτω γραφόμενα μπορεί να αποτελούν προσωπική άποψη, αλλά πάντα βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία.


Sex Pistols

Εντάξει, σίγουρα το punk δεν είναι το λαμπρότερο παράδειγμα "τεχνικής" και πότε δεν πλασαρίστηκε ως "τεχνη". Οι Pistols υπήρξαν στο χάρτη για δύο χρόνια, με μια κυκλοφορία. Έπαιξαν βεβαίας καθοριστικό ρόλο στη μουσική, επηρέασαν το βρετανικό new-wave των 80ς, αλλά οκ, υπήρξαν και άλλοι στο Punk και πριν, και μετά απο αυτούς. Το να είσαι το απόλυτο swag των ημερών σου, και ειδικά στα 70’s είναι κάτι, δε λέω, αλλά οκ. (Να δώσουμε εδώ και ένα respect στο Manager τους Malcom McLaren για το μαρκετινγκ και το hype)Sex Pistols

Iced Earth

Nickelback

Οι προπάτορες του generic rock, με τον πιο αντιπαθή frontman που μπορούσε να έχει μπάντα, τους πιο άσχημους cheesy στίχους που κυκλοφορούν, με όλα τα κομμάτια ν’ακούγονται περίπου το ίδιο. Καλά δεν είναι και κανένα συγκρότημα περιωπής, θα μπορούσαν να λείπουν και από αυτή τη στήλη, αλλά έτσι για το γαμώτο. Ενα mainstream Χιτάκι και πολύ τους ειναι.


Iced Earth

Συγκρότημα που μάλλον έχει (είχε) τη μεγαλύτερη πέραση του στην Ελλάδα(ρα). Πέρασε για ένα φεγγάρι από την μουσική σκηνή και δεν άφησε τίποτα εκτός από μερικά χιτάκια για ακούει η γενιά του '85-'86-'87 στο Λύκειο. Σε όλα τα τραγούδια τους ακούγονται αυτά τα τρίηχα -που υπερβάλλουν λέγοντας πως εισήγαγαν στο μεταλ- σε σημείο που αναμασιούνται. αμέσως μετά χάθηκαν από το μουσικό σύμπαν. Θα μπορούσαν να λείπουν και από αυτή τη στήλη γιατί θεωρήθηκαν "μεγάλο Metal συγκρότημα" μόνο στην Ελλάδα(ρα), αλλά έτσι για το γαμώτο.


Korn

Aτεχνοι, άφωνοι και πολλά ακόμη άλφα που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Καταφέρνουν να ενοχλούν οπτικοακουστικά από το 1993, και δεν δείχνουν να συνετίζονται σε καμία περίπτωση, ούτε στο ελάχιστο. Επιστράτευσαν μέχρι και καλλιτέχνες της DANCE/EDM σκηνης (Skrillex, Noisia, Excision, David Guetta κ.α) να σωθούν, αλλά μάλλον ούτε οι αυτοί μπόρεσαν να κάνουν κάτι για την περίπτωσή τους. Περίπου τα ίδια ισχύουν και για μπάντες του στιλ Slipknot, limp bizkit ect ect.Korn

Sonic Youth

Sonic Youth

Ήταν ένα εναλλακτικό ροκ συγκρότημα από την Νέα Υόρκη που σχηματίστηκε το 1981, Μεσουράνησαν τη δεκαετία του 80 και επαιξαν Avant Gard Rockδεν γνώρισαν ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία στην αρχή της καριέρας τους, από μια εποχή μετά θεωρήθηκαν ιδιαίτερα πρωτοπόροι, τόσο πολύ που θεωρούνταν ύβρης για κάποιον να μην τους θεωρεί κάποιος "επιρροή" του. Λαμπρό παράδειγμα του πως μπορεί μια μπάντα "πρωτοποριακή" χωρίς να έχει την παραμικρή πρωτοπορία στη μουσική της . Και δεν είναι και οι μόνοι που ανήκουν στην κατηγορία...

Red Hot Chili Peppers

Μουσικά συμπαθείς, φυσιογνωμικά θα μπορούσαν να ήταν και χειρότερα, αλλά βρίσκονται αρκετά μακριά από τους διθυράμβους που τους ακολουθούν. Υπερεκτιμημένοι από κοινό και κριτικούς, οι Peppers είναι πιο κάτω απ’όσο ίσως και οι ίδιοι πιστεύουν ότι βρίσκονται. Θυμηθείτε τις εποχές Pop+Rock Magazine (όσοι το πρόλαβαν) να τους αναφωνούν σαν τη "μεγαλύτερη μπάντα του πλανήτη" (?!?!?)

Red Hot Chili Peppers

Bjork

Björk

Δεν είναι κακή. Μακάρι να μην ήταν τόσο επιτηδευμένα και προκλητικά πειραματική, βέβαια. Από ένα σημείο και μετά θα μπορούσε κανείς να πει ότι το τερμάτισε, και οποιοδήποτε προσωπικό στοιχείο στη μουσική της πήγε περίπατο, στο βωμό της διαφοροποίησης που προσπαθεί να βγάλει προς τα έξω.Pearl Jam

Γιατί στην πραγματικότητα δισκογραφικά είναι ένα μέτριο αμερικανικό συγκρότημα, που απλά είχαν την τύχη να ανήκουν στη σκηνή του Seattle και να συνυπάρξουν σαν εποχή με τους Nirvana, η σύγκριση μεταξύ των δυο για το πιο είναι το καλύτερο grunge συγκρότημα άπλα τους ανεβάζει σαν όνομα. Ένταξη δεν λέμε ότι είναι και για τα μπάζα αλλά  ένα αντε δύο καλά άλμπουμ δεν σε κάνουν μεγάλο.
 

Perl Jam

The White Strips

The White Stripes

Γιατί ένα Seven Nation Army δεν σε κάνει απαραίτητα και μεγάλη μπάντα, ναι έχουν και άλλα κομμάτια εκτός από τον ροκ ύμνο των 00s! και μοιάζουν ασφυκτικά όμοια μεταξύ τους. Θα μπορούσαν να είναι One Hit Wonders, αλλά έπεσαν πάνω στην περίοδο της πλήρους παρακμής της ροκ μουσικής που λέγετε 00s, δηλαδή στα τέλη του 90 και στα μέσα των 00ς, τι ποίο εύκολο σε μια τέτοια εποχή με ένα καλό τραγούδι να σε αγκαλιάσει το διψασμένο ροκ κοινό της εποχής; (Ήταν ενεργοί από το 1997 μέχρι τις 2 Φλεβάρη του 2011, Κέρδισαν 5 βραβεία grammy και 5 MTV Video Music Awards)

Rage Against The Machine (RATM)

Από τα πολύ υπερτιμημένα συγκροτήματα, δεν είναι μόνο η πέραση που έχουν στα επαναστατημένα (sic) πιτσιρίκια, γιατί στις συγκεκριμένες ηλικίες (15-20) πάντα υπάρχουν υπερβολές, είναι το ότι στηρίζουν τη δημοφιλία τους σε μεγάλο βαθμό επάνω σε ιδεολογικά σχήματα, και λιγότερο στη μουσική που παίζουν, ένα ανακάτεμα ραπ (μπλα μπλα μπλα και μπιρι μπιρι) /ροκ/hard-rock/funk,και τελικά διασώζονται χάρης στην κιθάρα του Tom Morello.

Rage Against The Machine

U2

U2

Έχουν καταφέρει να «πουλήσουν» τον εαυτό τους τόσο καλά, με αποτέλεσμα να έχουν αποκτήσει μια τεράστια στρατιά από fans. Οκ, ήχος καλός, παραγωγή τέλεια, φωνητικά καμπάνα, και μερικά όντος καλά κομμάτια, ( fm-rock και alternative-rock ), και φυσικά τεράστιες πωλήσεις παγκοσμίως. Αλλά έως εκεί. Ούτε πρωτοπόρου (sic) υπήρξαν πότε, ούτε "οι νέοι Rolling Stones" όπως τους αποκαλούσαν στα 90ς, αν αφαιρέσεις το όλο life style που έκανε το Bono γνωστό (φιλευσπλαχνίες, ακτιβισμός, και μεγάλα λόγια) τι μένει; μερικά καλά alternative-rock κομμάτια και μπόλικα cd/lp στο ντουλάπι.

 

Last Posts

enosis-music.eu
Music News
Blogs
Video Feed
Choose your poison
About
Welcome to Gothic.gr!

Music & lifestyle portal about: Gothic, Electro, Industrial, SynthPop, Future-Pop, Techno, Alternative, EBM!

press